Alla inlägg under augusti 2011

Av agneta svensson - 16 augusti 2011 10:58

Jusst nu håller jag på att tvättar i tvättstugan. Det har varit så varmt så det har behövts tvättas minst en gång i veckan. Känner mig lite bättre idag och jag kan njuta mer av dagen tror jag. Ska ta mig en promenad till affären efter att jag jag varit ner i tvättstugan och hängt och lagt in tvätten för torkning.

Här i Västerås är det mulet just nu men det är varmt ute, så sommaren är kvar ett tag till.  

Av agneta svensson - 15 augusti 2011 20:34

Inget speciellt har hänt idag. Har bara njutit av min lediga dag. Tagit det lugnt och försöker hämta andlig och fysisk insperation. Orkar ingenting annat just nu.. Är ledig imorgon också , tack och lov......Orkar nog inte lämna några kommentarer hos er ikväll....Kram på er.

Av agneta svensson - 14 augusti 2011 09:47

I går kväll gick det bra på jobbet. Alla kom och var vana på jobbet. Så skönt.

Igår kväll när jag kom hem tittade jag på Kylie Minogues storartade show på 1.an

Har ni inte sett den så gör det , den var superbra. Vilket scenframträdande hon och dansarna gör , helt magiskt. Gå in på svt 1 på nätet och klicka in er på Kylie Minogues show....

Här är ett exempel:

Av agneta svensson - 13 augusti 2011 09:45

Igår när klockan var 16,30 kom vi på att det fattades en personal, som skulle börjat 16,00. Hon var dubbelbokad. Katastrof........ Fick inte tag i någon som kunde hoppa in på kort varsel så det var bara att göra det bästa av situationen. Vi var alltså 3 personal istället för 4. Vi hade 4 våningar att ta hand om. Min kolleger var bägge vikarier och de hade ingen delegering, vilket betyder att jag ska ge och ansvara för medeciner på 4 våningar. Puust........ 

Ringde ner till gruppboendet som hjälpte mig med medecinerna på 1 våning + köket. En av flickorna fick ta kvällskaffet där  och disken och någon av de boende. Två personer fick vänta att lägga sig tills natten kom.


Jag fick ge medeciner på 3 våningar + 2 kök + omvårdnad på 3 våningar med hjälp av vikarierna förståss  . När jag kom hem var jag alldeles slut. Såå ont i ryggslut och ben. Jag lade mig i soffan i fosterställning och orkade inte röra mig. Var så uppe i varv att jag hde svårt att somna också. Grr.............



Är fortfarande slut i min kropp, men hoppas verkligen att alla kommer ikväll och att ingen är dubbelbokad. Jobbar 13 - 21,30 ikväll.

Av agneta svensson - 12 augusti 2011 10:45

jaha...........Då var det slut på ledigheten. har haft två sköna vilsamma dagar. Känner mig inte helt okey men jag är inte sämre iallafall. Nu ska jag jobba helgen, fredag, lördag och söndag. Börjar 13,30 idag och jobbar till 21,30.


Tycker att det är lite otäckt att cykla hem ensam på kvällarna när det är helg. Det är ju många som är ute och festar då. Är livrädd ibland då det kommer stora gäng. Man är ju ensam på cykelbanan vid den tiden på kvällen....Men samtidigt så blir jag arg på dessa känslor då jag anser att jag ska kunna cykla hem utan att vara rädd. Jag vägrar att ta bussen då jag har cykelavstånd till jobbet.

Av agneta svensson - 11 augusti 2011 13:31

Blir galen på alla miljövänliga, energisparande glödlampor. För det är så svårt att hitta i djungeln. Vill ha en svag glödlampa, typ 15 w matt i vissa av mina lampor. Vet inte hur många olika styrkor jag provat men alla lyser sååå starkt. Kan lika gärna ha taklampan lysa. Jag älskar många lampor med soft belysning.

Idag köpte jag ny glödlampa på Ica som ska motsvara 4w - 20w, hoppas att det lyser mindre av denna. Tack ICA sjöhagen för att ni skriver ut vilka watt lamporna motsvarar. Det är det inte alla som gör.

Jag var in på en lampaffär på erikslund igår och hörde mig för om lampa, men han som stog där var så otrevlig och hjälpte mig inte alls. Jag som har gillat den affären. Har hittat en sida på nätet nu som jag ska studera, om lampor.


Hittar detta  b la: Glödlampor ger alltid samma typ av sken (varmvitt ljus). Lågenergilampor och LED-lampor finns däremot i olika färgtemperaturer, som mäts i Kelvin (K). Lampor med olika färgtemperaturer har olika användningsområden. Välj en lampa med 2700K (varmt ljus) för mysbelysning, och ett kallare ljus på 4000K eller mer i läslampan.

   


 

Av agneta svensson - 11 augusti 2011 10:18

I sommar har de gjort jättefint på vår innegård. Dels har vi fått fler blomrabatter och det är så lummigt och fin med alla träd och buskar. Det finns också gott om bord och stolar så att man kan njuta av sommaren. Idag byggde de en stengrill också, det är inte den på bilden men det är en liknande. Det är många som grillar på gården och nu slipper de släpa på sina egna grillar fram och tillbaka. Så himla toppen, ellerhur?

Jag älskar min innergård, sitter ofta där och njuter..............

 

Av agneta svensson - 10 augusti 2011 11:01

Vad kul.....Perez Hilton, en kändisbloggare i USA har uppmärksammat och hyllar Ola och han nya poplåt och video. Han säger , de där svenskarna vet verkligen hur man gör pop musik.

Ovido - Quiz & Flashcards