Alla inlägg under juni 2012

Av agneta svensson - 19 juni 2012 18:28

Hej på er!  

. Jag har varit lite frånvarande ifrån bloggen men jag har köpt en ny dator och har fullt sjå att uppdatera den som ni förstår. Har även semester nu   så det kan bli lite si och så med bloggandet under några veckor. Nu hoppas jag på strålande sol och värme så att jag kan bada i mälaren.....

Av agneta svensson - 17 juni 2012 06:11

En a mina stora idoler är Vince Clark. Har alltid gillat hans musik. Här kommer lite fakta om honom.

Vince ClarkeVince är född i England 1960 han
var en ombytlig herre under 80-talet och deltog med framgång i fyra popgrupper. 1979 träffade han Martin Gore och de spelade i olika konstellationer tills 1980 då de tillsammans med Andrew Fletcher och David Gahan bildade Depeche Mode. Vince Clarke var den huvudsaklige låtskrivaren och det var hans låtar som dominerade på första albumet Speak & Spell och han skrev första hiten ”Just Can’t Get Enough”.

Vince Clarke lämnade Depeche Mode efter första albumet och Martin Gore blev låtskrivaren som tog bandet vidare till stora framgångar.


Istället bildade Vince duon Yazoo med Alison Moyet. De gjorde två album och var väldigt framgångsrika innan de separerade 1983.

 Efter Yazzo var han med och startade bandet The Assembly, som blev ännu mer kortlivade, men de fick en hit med låten ”Never Never”.


1985 annonserade Vince Clarke efter en sångare och den som fick jobbet var Andy Bell. De bildade duon Erasure och då verkade Vince hitta någon sorts ro för de spelar fortfarande ihop och släppte sitt senaste album i oktober 2011.

Av agneta svensson - 16 juni 2012 10:57

Jacob Samuel har ju släppt en soloplatta med eget matrial. Här är ett smakprov med låten together som han framförde på Bingolotto 10 juni i år.

Av agneta svensson - 15 juni 2012 20:11

Ny singel med Jedward. Young love....................


Av agneta svensson - 14 juni 2012 12:21

Madonna är ute på turne`just nu. När hon var i Istanbul i helgen visade hon ena bröstet under konserten. I tisdags var det dax igen  i Rom men då drog hon ner sina byxor och visade baken. Varför Madonna? Hon har ju alltid varit min idol som jag sett upp till som kvinna. Men nu vet jag inte längre.Är hon så desperat efter uppmärksamhet eller Vad.....

Inget bra föredömme för oss kvinnor alls just nu tycke jag. Anser att Madonna borde stå över sånt här. Jag gillar verkligen inte den kvinnosyn som är just nu. Att man ska klä av sig för att få uppmärksamhet, hm.  

 

Bild lånad från Expressen

Av agneta svensson - 13 juni 2012 20:06

Nostalgi , oj,oj,oj...vilka minnen..... 

 

Av agneta svensson - 13 juni 2012 06:00

En tanke om Allsång på skansen i sommar. Är vi inte trötta på gubben Måns Zelmerlöv? Gah...Jag är det. Det där falska skrattet och påklistrande minen ohhh....vad jag är gullig och rar.  Varför inte

låta en tjej ta över allsången, vore inte en dag förtidigt. Jag kan tänka mig en hel del tjejer på skansens scen.... Gry Forsell, Lotta Brome`, Carolina Gynning, Carola , Agneta Fältskog, Annifrid Lyngstad, och Lill Lindfors vore väl några av de namn som skulle passa........Hoppas på en förändring till nästa år SVT.  


esc
Av agneta svensson - 12 juni 2012 12:35

Hörde och såg  Deportees på svt.s Gokväll program. Föll direkt, kanonbra. Var tvungen att ta reda på mer om bandet och här kommer lite fakta:


Deportees är ett svenskt band från Vindeln och Umeå som består av Peder Stenberg (sång), Anders Stenberg (gitarr), Thomas Hedlund (Trummor) samt Mattias Lidström (klaviatur). Bandet bildades 2003 när medlemmarna hyrde en studio för att spela in ett par låtar de förberett, bland annat debutsingeln Arrest Me 'til it Hurts – en säregen låt med influenser av pop, funk, country och, inte minst, Prince.


Singeln skapade ett stort intresse både bland lyssnare och kritiker och följdes upp av den första fullängds-CD:n All Prayed Up som släpptes 24 oktober 2004. Skivan nominerades till två svenska Grammisar, för bästa nya artist och bästa popgrupp.


Efter ett år av turnerande i Sverige och även ett besök i USA inledde de ett samarbete med producenterna Pelle Gunnerfeldt och Björn Yttling, som våren 2006 resulterade i en ny singel, Damaged Goods.

27 september 2006 släpptes bandets andra album, som även det följts av turnerande i Sverige, men också av spelningar i Storbritannien och Irland som förband till det franska bandet Phoenix.


Bandet släppte en ny singel Under the Pavement - The Beach i mars 2009, som spelats flitigt på P3.

Deportees tredje album Under the Pavement - The Beach, producerat av Måns Lundberg, släpptes den 27 maj 2009.

Bandet hade sin turnépremiär inför albumsläppet den 9 maj 2009 på Debaser Medis inför fullt hus. Förband var svenska uppstickarna Epelectric och Armand Mirpour.


Deportees vann 2010 P3 Guld i kategorin årets pop, och två år senare, 2012  även årets grupp.

Den 19 oktober 2011 släppte de sitt fjärde album i Sverige Islands & Shores

Text lånad fr Wikipedia.


Deportees - Islands and shores

 

Här är debutsingeln - Arrest Me 'til It Hurts

Skapa flashcards