Direktlänk till inlägg 11 augusti 2011

Energisnåla glödlampor

Av agneta svensson - 11 augusti 2011 13:31

Blir galen på alla miljövänliga, energisparande glödlampor. För det är så svårt att hitta i djungeln. Vill ha en svag glödlampa, typ 15 w matt i vissa av mina lampor. Vet inte hur många olika styrkor jag provat men alla lyser sååå starkt. Kan lika gärna ha taklampan lysa. Jag älskar många lampor med soft belysning.

Idag köpte jag ny glödlampa på Ica som ska motsvara 4w - 20w, hoppas att det lyser mindre av denna. Tack ICA sjöhagen för att ni skriver ut vilka watt lamporna motsvarar. Det är det inte alla som gör.

Jag var in på en lampaffär på erikslund igår och hörde mig för om lampa, men han som stog där var så otrevlig och hjälpte mig inte alls. Jag som har gillat den affären. Har hittat en sida på nätet nu som jag ska studera, om lampor.


Hittar detta  b la: Glödlampor ger alltid samma typ av sken (varmvitt ljus). Lågenergilampor och LED-lampor finns däremot i olika färgtemperaturer, som mäts i Kelvin (K). Lampor med olika färgtemperaturer har olika användningsområden. Välj en lampa med 2700K (varmt ljus) för mysbelysning, och ett kallare ljus på 4000K eller mer i läslampan.

   


 

 
 
Birgitta

Birgitta

11 augusti 2011 16:23

Vi har Led-lampor och dom drar oerhört lite ström.
Nu har jag bytt blogg! Klicka på länken och se vart du hamnar ;)

Kram

http://blogg.birgittasplace.com

 
Ruth

Ruth

12 augusti 2011 00:05

Här i affärerna finns det fortfarande utav dom gamla glödlamporna. Håller med dig, svårt att få mysbelysning med dom nya lamporna.
Kramen

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
lillis

lillis

12 augusti 2011 06:52

Håller med dig om att det är svårt att hitta rätta glödlampor
Ha en bra helg
Kram

http://danslillis.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av agneta svensson - 30 november 2013 13:56

Underbart med barnbarn. Loke är mitt första barnbarn och så älskat och välkommet. I fredags var jag med Loke och hans mamma på babysim. Så underbar upplevelse det var.   Det här är mina killar på deras första killkväll......   ...

Av agneta svensson - 28 november 2013 11:43

Deltävling 3, Göteborg 15/2 • All We AreArtist: State of DramaLåtskrivare: Göran Werner, Sanken Sandqvist, Emil Gullhamn, Sebastian Hallifax • Around the WorldArtist: dr. alban & Jessica FolckerLåtskrivare: dr. alban, Jakke Erixson, Karl...

Av agneta svensson - 26 november 2013 11:46


Deltävling 1 – Malmö – 1:a februari 2014: Mahan Moin, “Aleo”(Mahan Moin, Anderz Wrethov) Alvaro Estrella, “Bedroom”(Jakke Erixson, Jon Bordon, Lauren Francis, Kristofer Östergren) Linus Svenning, “Bröde...

Ovido - Quiz & Flashcards